Monday, December 5, 2011

Firma maine

Kindlasti on kõigil kogemusi erinevate esmamuljete kujunemisega ja tihti sõltub just esmamuljest ka firma maine. Esmamulje tekib kiiresti ja tervikuna umbes 10–20 sekundi jooksul. Väärtusta esmamuljet!
Kõik algab firma välimusest, mida näeb inimene hetkel, kui ta siseneb ettevõttesse. Sisekujunduse juures tuleb kindlasti arvestada, et oluline info paikneks kliendile nähtaval, koheselt märkatavas kohas, mitte seal kuhu on endal seda mugavam asetada. Ruumi sisenedes peaks klient ka koheselt suutma orienteeruda.
Atmosfääri loomisel tuleb arvestada mitmete teguritega, nagu näiteks valgustus, heli, mööbli paigutus, ruumide viimistlusmaterjalid ning nende kvaliteet, ja loomulikult ka värvivalik. Ruumide puhtus ning ka töötajate välimus näitavad suhtumist klienti.
Firma loomisel tuleb arvestada ka asukohaga – tähtsad on hea ligipääs ning auto parkimise võimalus. Sissepääs majja või ruumi peaks olema silmatorkav, et kliendil ei tekiks kahtlust, kas on ikka õige uks.
Mõjutegurid ettevõtte maine kujunemisel:
·         tervitus ja naeratus
·         teenindaja käitumine: kas on abivalmis või mitte
·         tähelepanu suunamine
·         teenindaja tuju, riietus
·         teenindaja hääletoon
·         interjöör
Positiivne esmamulje soodustab edasisi suhteid. Negatiivne esmamulje aga takistab usalduslike suhete loomist ning selle muutmine võib võtta väga palju aega.
Paar näidet, kuidas ruumi kujundus võib inimest mõjutada:
·         Kitsas ruum
·         Vähe privaatsust
·         Tekitab peavalu
Sellisesse ettevõttesse sisenedes tekkib ebamugav enesetunne ning ruumi puudus. Ning kuna esimene emotsioon pole kuigi positiivne on ka tehingud raskemad tulema.
·         Hubane ruum
·         Ollakse uhke ruumi üle
·         Motiveerib tööle
Sisenedes ruumi valdab mõnus hubane tunne ning inimesed kes on motiveeritud tööle õhkavad positiivsust mis tekitab kliendis väga hea ning usaldava tunde  ning kindlasti tahab ta tagasi minna.

Oluline on esindatus infokataloogides, andmebaasides ja infotelefonides – 
REKLAAM!
Just nii jõuab klient firmani.
Väga hea infoedastuse viis on ka kodulehekülg, kust klient saaks võimalikult palju infot ettevõttest ning seal saada olevatest erinevatest toodetest. Mõned näidet meie rühma tehtud kodulehekülgedest:




Firma hea maine aitab kaasa esmasele tehingule ja kindlustab ka järgmise.
Hea maine kujundamiseks on vajalik:
• 
firma reputatsiooni loomine: ära levita konfidentsiaalset informatsiooni;
• oma ülemustest ei räägita halba;
• räägi teistest konkurentidest ja klientidest head;
• ole usaldusväärne, arvestav ja viisakas, räägi tõtt isegi siis, kui on ebameeldiv;
• osuta lisateenust.
Firma suurim väärtus on alalised kliendid.


Firma maine loovad toodete tarbijad, tellijad, hankijad, müüjad.

1 comment:

  1. Возможность кредита, предложенная мистером Бенджамином, которая спасла мою семью от финансового рабства {lfdsloans@outlook.com}

    Привет всем, я одинокая мама Путри Адиратнаа из Джакарты, я хотел бы поделиться этим замечательным свидетельством о том, как я получил кредит от мистера Бенджамина, когда мы были изгнаны из нашего дома, когда я больше не мог оплачивать свои счета, после меня обманывали различные компании в Интернете и отказывали в кредите от моего банка и другого кредитного союза, который я посетил. Мои дети были усыновлены приемной семьей, я был один на улице. В тот день, когда я позорно зашёл к старому школьному товарищу, который представил меня Дейзи Морин. Сначала я сказал ей, что я не готов больше рисковать запрашивать кредит онлайн, но она заверила меня, что я получу от них кредит. Во-вторых, из-за моей бездомности мне пришлось пройти испытание и подать заявку на получение кредита, к счастью для меня, я получил кредит в размере 80 000 долларов США от мистера Бенджамина. Я счастлив, что рискнул и подал заявку на кредит. Мои дети были возвращены мне, и теперь у меня есть собственный дом и собственный бизнес. Спасибо и благодарность мистеру Бенджамину за то, что он дал мне смысл жизни, когда я потерял всякую надежду. Если вы в настоящее время ищете помощь в кредите, вы можете связаться с ними по адресу: {lfdsloans@outlook.com WhatsApp + 1-989-394-3740

    ReplyDelete